Welkom bij Hopviseur!

Wil je graag eens andere bieren ontdekken dan het standaard aanbod van de supermarkt? Of word je eerder overdonderd door de keuzemogelijkheden? Geen paniek, daarom zijn wij hier! Hieronder geven we graag een woordje uitleg bij wie we zijn en wat we doen.

Dus zet je rustig neer en neem er een lekker glas bier bij.

Het aanbod aan kwalitatieve bieren is veel uitgebreider dan de commerciëlere varianten die terug te vinden zijn bij supermarkten of die je zonder moeite bestelt in je favoriete café. Maakt dit het moeilijk om te kiezen? Ja en Neen! Wij nemen je graag mee op ontdekking, aangepast aan jouw smaak en voorkeuren.

Onze missie

Zo veel mogelijk mensen laten kennismaken met lekkere, lokale, Belgische bieren

Wij, Sara en Jochem, leerden elkaar kennen in onze studententijd. En toegegeven, daar kwam al eens meer dan één lekkere pint aan te pas.

De behoefte om eens te experimenteren bracht ons in een café met een breder aanbod en overtuigde ons uiteindelijk om de cursus zythologie aan te vatten. Dat is een avondopleiding van 2 jaar waar je een basiskennis opdoet over bier en ook echt leert proeven. We deden dit puur vanuit interesse en nieuwsgierigheid.

Toen Jochem de drang voelde zich te onderscheiden met zijn eindwerk, kwam hij in dit project tot de lancering van een Belgische bierbox op basis van smaakvoorkeuren en koppelde hier, naast een hele beleving, ook meteen een verdienstenmodel aan vast.

De jury was oprecht enthousiast en gaf aan dit zelf meteen te willen aankopen.

Wat begon als een hobby, mondde zo uit tot een ondernemingsplan waarin het geven van advies centraal staat.

Het idee voor HOPVISEUR werd geboren.

Niettemin heeft iets goed de tijd nodig om te rijpen, niet waar?

We gingen dus ook niet halsoverkop aan de slag. Wat we wel deden? Veel brouwerijen en lokale winkeltjes bezoeken. Onze kennis verder uitbreiden, ons informeren over de verschillende brouwtechnieken en last but not least: pareltjes ontdekken.

We volgden tal van tastings en organiseerden er af en toe eentje voor onze vrienden en familie.

Twee jaar later, net na de allereerste lockdown midden 2020, was hét moment daar: we lanceerden ons idee in een concreet aanbod.

Ons aanbod varieert van bierpakketten op smaak naar blind proeverijpakketten tot pakketten die een bierverhaal illustreren.

Maar de gedachte achter ieder pakket is steeds hetzelfde:

Hopviseur helpt niet enkel bij het ontdekken van lokale bieren. Hopviseur wilt ook bijdragen om een leuke beleving te hebben tijdens het degusteren waardoor je nog beter van het bier kan genieten.

Wat volgt is een (smaak)beleving die je niet snel gaat vergeten.

Hoe beleef je bier eigenlijk?

Beleving is wat wij met onze zintuigen zien, horen, ruiken, voelen en proeven gekoppeld aan de emotie die we hierbij ervaren. 

Bier is dus ideaal om te beleven. De verschillende kleuren, geuren, aroma’s en smaken die bestaan in de Belgische bierwereld, bieden enorme mogelijkheden om je zintuigen te testen.

Bij Hopviseur prikkelen we je zintuigen met heerlijke bieren vol speciale aroma’s en smaken. Zo trachten we je een inkijk te geven in de uiteenlopende Belgische bierwereld. Daarnaast proberen we ook steeds om een leuke ervaring aan te bieden die je kan doen tijdens het proeven. 

Hopviseur biedt zo dus een gezellige en leuke activiteit aan én laat je van heerlijke bieren proeven.

Een echte win-win situatie dus!

Bij het samenstellen van onze bierpakketten houden we rekening met verschillende criteria.

Belgisch

We selecteren enkel Belgische, lokale bieren die met veel passie zijn gebrouwen en niet overal verkrijgbaar zijn in de retail. Er zijn zo veel pareltjes die niet ontdekt worden en daar willen we dringend verandering in brengen!

Karaktervol

Als het kan, kiezen we voor bieren met karakter. Denk aan verschillende kleuren en aroma’s. Een sterk achtergrondverhaal, concept of speciale beleving is een leuke aanvulling.

Toegankelijk

We houden er steeds rekening mee dat de bieren die we selecteren toegankelijk zijn voor een breder publiek. Af en toe laten we unieke en speciale smaken op jullie los, maar het is voor ons belangrijk dat je de bieren ook kan trakteren aan vrienden en familie.

Voor wie doen we dit nu allemaal eigenlijk?

De beginnende bierliefhebber die meer wil ontdekken dan een pils of één van de standaard commerciële zwaarbieren.

Wij geloven dat er voor iedereen een geschikt bier bestaat, een match die smaakt naar meer. Het aanbod is groot, waardoor het ook meteen een uitdaging voor ons is om voor jou het juiste bier te selecteren.

Daarbij nemen we keuzestress weg waardoor enkel genieten nog overblijft. En als het even kan, willen we ook een taboe doorbreken. Bieren worden niet alleen gebrouwen voor een mannelijk publiek en vrouwen hoeven niet de druk te voelen enkel wijn of cocktails te moeten drinken.

Dat willen we echt nog meer benadrukken!

Het aanbieden van de boxen, daar stopt het niet. We trekken de beleving door en organiseren ook tastings! Voor vrienden en familie, maar ook voor collega’s, medewerkers of klanten. Kortom, ook het ideale (relatie)geschenk vind je bij ons. Hiermee focussen we ons naast particulieren, ook op bedrijven.

We houden van bier met een verhaal.
We houden van bier dat een gesprek kan aanwakkeren.
We houden van bier dat je laat nadenken over smaken en aroma’s.
We houden van bier dat met liefde gebrouwen is.

Daarom doen we wat we doen.

Je hebt het gehaald! Bedankt voor het lezen van deze pagina en ons verhaal te ontdekken. Maar je zal nu wel dorst hebben…